Lambeth Walk

The yellow gate opens up to a magical setting for play, with plenty of things to keep an active young child occupied, and places for parents to sit. Grass mounds, tables and benches, log ledges and log piles, and lines of large boulders mix together play and social functions so there can be a lot of interaction between users.

SLC constructed a bespoke designed tree house from three large tree trunks, a platform, slide, firemans pole and ground level seat. The installation was inspected by a ROSPA engineer who commented that the installation was attractive, safe and fun. The slide, sand pit, log pyramids, balance beams and timber round forest are all linked in a “play trail”.

The grass mounding, timber furniture and muted finishes help the play area to fit neatly in with the rest of the park. Location for the play area and the prioritisation of under 6’s came directly out of consultation with the local community. Mixing in planed timber rounds with real Robinia logs in this “forest” (where children test their balance and play follow the leader) helped keep costs down. Site spoil was re-used on site to minimise cost and to lower embedded energy use.

A durable, high quality finish was achieved throughout, including a SureSet bound gravel paving. Perennials grasses and flowers for the beds within the play area were selected on basis of being able to withstand occasional tramping.

1403_SLC_website---477 1403_SLC_website---472

1403_SLC_website---463 1403_SLC_website---467

1403_SLC_website---460 1403_SLC_website---457

1403_SLC_website---471 1403_SLC_website---469

1403_SLC_website---456

Leave a Reply